Vijftien maanden Flodder

Vijftien maanden is de Flodder alweer. Wat gaat het hard met onze kabouter. Vroegen we ons in de zomervakantie nog af of ze überhaupt ooit haar tweede paar ondertanden nog zou krijgen, zijn inmiddels al vier kiezen door en broedt ze hard op haar hoektanden.

flodder 15mOns jongste poppetje is nogal een nummer. Typisch een derde, vindt iedereen met drie kinderen. Ze is lief, zachtaardig, grappig en ze weet ongelooflijk goed wat ze wil. En wat ze níet wil. Haar broer en zus pakken haar niets uit handen, en gebeurt het toch, dan volstaat een stevige pets in het gezicht.

Sinds drie weken loopt ze wijdbeens door het huis, en over straat. Het heeft nog wat voeten in de aarde, dat lopen. Haar voorhoofd en onderlip hebben het nogal moeten ontgelden, die eerste dagen dat ze goed losliep. De ene blauwe plek bovenop de andere.

Met haar gewaggel heeft ze het meest weg van een dronken aap. Al stappend straalt ze zo hard dat ze nog net geen licht geeft. Haar eerste schoenen zijn donkerblauw met een gouden polkadot. De jongedame zocht ze zelf uit, drukte ze aan haar hartje en zei vol overtuiging “dees”. Nou ja, vooruit dan maar.

In huis loopt ze het liefst met een tasje over haar schouder. Alles wat een tas is, is sowieso plus 1. Is het niet haar eigen tasje, dan mag ze toch graag de toegangspassen en ov-chipkaarten uit mijn tas vissen.

Haar woordenschat breidt zich rap uit. Ze zegt nu: eten, water (‘bater’), deze, die, mij, slapen, aaien, papa, mama, oma, opa, eniene, en uug, voor de broer en zus. En natuurlijk vol enthousiasme JA! als iets goed is en neeneenee, als ze iets niet wil. Lekker bijdehand.

In het voorjaar was ze nog ontzettend donker, maar inmiddels is ze net zo oranje-blond als haar broer en zus. Maar mét chocoladebruine ogen. En daarmee pakt ze iedereen in. Kleine charmeuse.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Vijftien maanden Flodder

  1. Roos says:

    “Dees” is een cutie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s