Dag dag kleuterklas (vijfenhalf)

Eerste schooldag

(eerste schooldag, 18 augustus 2013)

We waren er eigenlijk al mee bezig toen de dochter nog maar net naar groep 1 ging: gaat ze door naar groep 2 of niet? De meester vond dat allemaal maar onzin. Ons meisje zat bij de kleuters en hij vond een stringente scheiding maar niks. In maart 2014 zouden we wel zien of ze klaar was voor groep 3 of een extra jaar zou kleuteren.

Ik kon me ondertussen bijna niet meer herinneren dat ik op het intake formulier had ingevuld dat ze verlegen was. Ons meisje verlegen? Hmm. Daar is toch iets drastisch veranderd. Ze stapt overal op af. Maakt grapjes, en laat iedereen denken dat ze een engeltje is. Ik hartje dat. En zij hartje hartjes, en prinsessen, kastelen en regenbogen. Ze heeft twee grote-mensentanden, ze waren al door nog voor ze een wiebeltand had. Ineens is er hier in de straat een clan van kleuters ontstaan die wat heen en weer zwerft. Ze skeeleren, bellenblazen en stoepkrijten zich een slag in de rondte.

Het meisje ging afgelopen jaar op haar eigen fiets, de step of haar skeelers van en naar school. Vet stoer. Een stevige dame werd het. We zagen het voor onze ogen gebeuren.

En toch overviel het ons, dat het advies groep 3 werd. En toen begon het twijfelen. En het twijfelen. En het twijfelen. Ze is nog zo klein, maar tegelijkertijd zo pittig, pienter en leergierig. ‘Nee,’ zei de juf, ‘jullie meisje gaat zich hier volgend jaar echt enorm vervelen, die is er klaar voor.’ En dus ging ze, voor het laatst naar die ontzettend knusse, warme en gezellige kleuterklas. De echtgenoot en ik nemen met  buikpijn afscheid van dat fijne groepje.

Wat wordt ze ontzettend groot, onze vijfjarige. Ik ben trots!

laatste kleuterdag

PS. Daar is de pompom skirt! Wordt vervolgd, wat een leuk patroon is dat!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Dag dag kleuterklas (vijfenhalf)

  1. Erein says:

    Wat een goede foto. Precies goed genomen.

  2. Roos says:

    Mooie foto, die laatste (nog mooier dan de eerste bedoel ik!).
    Ook wij hebben met een knoop in onze maag door het raam van groep 3 gekeken toen we daar de oudste zagen stralen. Kleuter-af….. gelukkig hebben we de zomervakantie nog!

  3. Pingback: Pin getest: the pom-pom skirt | Like Dew

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s