Drieënhalf

wakkere H

Elke avond zakken we rond achten af naar beneden. Een uurtje nadat we onze zoon in bed hebben gelegd, kunnen we hem van de vloer, de bank – of welke andere locatie zijnde niet zijn bed dan ook – schrapen om hem onder de wol te leggen. Hierboven is hij net wakker na een 3,5 uur durende dut. As we speak becommentarieert hij de James Bondfilm van vanavond (‘ze moeten wel een hemdje aan als ze hun kleren aan gaan doen’)

Als broer tussen twee zussen heeft ons menneke het niet altijd makkelijk. Een grote zus die hem op z’n kop zit en een kleintje dat continu met zijn autootjes wil spelen, is eigenlijk net een stuks vrouw teveel. Hij bijt van zich af – letterlijk. Een van de dames had laatst een bloedende duim. De jongen had zijn Lego met hand en tand verdedigd.

Ineens zijn er vriendjes. De peuterbroertjes met wie hij al anderhalf jaar naast de dochters klas wacht, zijn ineens zijn beste maat. Samen spelen met de Lego, het playmobil-ridderkasteel en Cars is het mooiste dat er is.

De zoon houdt er een volstrekt zelfontworpen signature stijl op na. Graag kleding met strepen (regenboog) en een jurkje  van het een of ander. Maillots zijn altijd plus een. Hij heeft roze-oranje sandalen en blauwe mary-janes.

En het buitenseizoen is weer aangebroken! Hij speelt met zand en water, stoepkrijt en zijn waterspuit. Waar zijn zus aan strikte regels gebonden was, toen ze 3,5 jaar was, gaat hij mee in de slipstream van haar privileges. Zelf op de step of loopfiets naar school gaat hartstikke goed, fietsen lukt, maar remmen of opstappen is nog moeilijk.

Waar ik er een half jaar geleden nog niet aan moest denken dat het ventje naar school ging, merk ik dat hij er naartoe begint te groeien. Nog een half jaar, nog een half jaar dan is ons lieve jongetje ook op school. Maar nu eerst nog even stiekem chillen op de bank – ver na bedtijd.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Drieënhalf

  1. Roos says:

    Hier komen ze altijd kijken wat “de grote mensen eten bij de tv” 😉 Het rare is dat je jezelf erop betrapt pas te durven snacken als ze zeker weten slapen hahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s