Vijf!

schaatsen

Vijf jaar geleden maakte ze ons vader en moeder en elke dag wordt het lolliger met haar. Vaak denk ik: leuker dan deze fase wordt het niet en dan weet ze ons toch weer te verbazen. Een jaar geleden brachten we haar met een zwaar hart naar school. Zo klein nog en dan tussen al die grote kinderen in de klas. De meester vertelde later dat hij ongeveer een halve dag bevangen was door haar schattigheid en daarna enorm moest lachen om haar kranigheid.

Wat ze in lengte mist, compenseert ze met haar spitsvondigheid. Ze is sportief, beweeglijk, dol op uitdagingen. Afgelopen jaar begon ze met zwemles en schaatsles, en hoewel we ook hier weer ons hart vasthielden, bleek dat nergens voor nodig, ons haantje de voorste heeft plezier in wat ze doet en heeft binnen no-time nieuwe dingen onder de knie. Ze fietst op haar eigen fietsje naar school, gaat op de fiets mee als we hardlopen en klopte ons tijdens de sponsorloop grof geld uit de zakken door eindeloos veel rondjes te rennen.

‘Zeg eens oranje! Trek je broek naar beneden en maak een foto!’ Aan kleutergrappen geen gebrek. Met een enorme fantasie verzint ze grap op grap op grap. Ze neemt haar broer mee in haar gezelligheid en is een ontzettend lieve grote zus voor de baby. Ze is zorgzaam – heeft een ander pijn of verdriet, dan troost ze – maar voor een lekker potje knokken is ze ook niet te beroerd.

We gingen afgelopen jaar van ongecontroleerd krassen naar hartjes, engeltjes, prinsessen en kerstbomen op papier. Ze schrijft letters, benoemt ook steeds meer letters in woorden en is immer enorm leergierig.

Als ik een ding voor haar zou mogen wensen dan is het dat ze immer zo onbevangen in het leven blijft slaan als nu. Wat een prachtgriet is ons meisje!

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Vijf!

  1. Pingback: De dinosaurus die geen mensen wilde eten | Like Dew

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s