6 maanden

Met een klein elleboogje duwt ze mijn gezicht opzij, krabbelen aan het kussen achter me is interessanter. Op haar rug liggen, doet ze beslis niet: op haar buik liggend kan ze veel beter zien wat haar broer en zus allemaal aan het doen zijn. Even stil met elkaar op de bank knuffelen is er niet meer bij, ze wil stuiteren, staan en aan mijn ketting hangen. Ze pakt ons gezicht tussen twee handen om haar vlijmscherpe tandjes in onze neus te boren. Als je tegen haar praat, lacht ze hardop.

Een half jaar geleden begon de zomer, nu staan we aan de vooravond van de winter. In de maxicosi komen alleen haar oogjes en haar neusje nog uit haar jas te voorschijn. Ze kijkt met verwondering naar de wereld om haar heen. Maakt waarderende keelgeluidjes, ‘rrrrrrrrrr’ doet ze als ze iets moois ziet, of als ze blij is.

In de box ligt ze nauwelijks meer. Meestal tussen broer en zus op de grond. Ze is druk bezig met kruipen, zitten. Ze staat al op handen en knieën, haar buikje van de grond. Maar hoe dan verder? Dat moet ze nog even uitvinden. Het boxkleed van Snoozebaby dat we kregen heeft inmiddels louter afgelebberde labeltjes, merkje van haar gele poppie is ook helemaal afgesabbeld. Crackers slobbert ze in ras tempo op, haar fruit evenzo.

Een half jaar met ons kleine meiske. Zeggen dat we het overleefd hebben, doet haar – en ons – geen recht. We vinden het leven heerlijk met haar, met drie kinderen. Ze is altijd vrolijk, voelt zich altijd fijn. Maar oh, lief Floddertje, we snákken naar twee nachten slaap: zou je alsjeblieft een nachtje je honger op kunnen sparen?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s