Drie!

brandweerkazerneEn zo werden we drie jaar geleden vader en moeder van een jongen. Een eigenwijze jongen. Waar hij de eerste anderhalf jaar van zijn leven altijd zonder morren meeging in de vaart der volkeren, zei hij in de zomer van 2011 ineens duidelijk ‘nee’, en nee, dat hebben we sindsdien nog in alle toonaarden en in bijzonder veel synoniemen mogen horen. Gelukkig maar, van dooie vogeltjes houden we niet.

De zoon is een echte jongen met een echte grote zus als voorbeeld. Hij speelt graag met vliegtuigen, duplo, playmobil en gaat als de brandweer op zijn step. Hij zwaait naar politie-auto’s, buschauffeurs en brandweerauto’s, maar draagt net zo graag nagellak, een k3-jurk en stelt dat hij ‘prinses broer’ is.

Hij kent oneindig veel liedjes, ligt in een deuk als je zijn naam in een versje weeft. Sinds kort speelt hij rollenspellen, zegt geïrriteerd ‘nee, niet jij mama, déze mama!’, als je reageert terwijl hij opgaat in zijn spel. De jongen vindt het heerlijk om worteltjes te eten in de bakfiets, en nog steeds kun je hem niet blijer krijgen dan hem op een scone te trakteren, maar was hij vorig jaar nog een obese dreumes, nu is hij een peuter met een sixpack en bottige knietjes.

Toen hij tweeënhalf was, besloot hij niet meer in zijn ledikant te slapen. Uiteindelijk hoorden we ‘bonk’ door de babyfoon en viel hij op de vloer in slaap. En nog steeds, als de jongen heel moe is, dan ligt hij toch stiekem weer op de vloer te meuren, al spelend omgedonderd.

vloerslaper

Ons liefste jongetje heeft de aard van zijn vader. In vreemde omgevingen reageert hij secundair, hij staat liever niet in het middelpunt van de belangstelling, tenzij het thuis is. ‘Ik vind het heel leuk op mijn feest’, zei hij tijdens het ontbijt op zijn verjaardag, en dan moest het echte feest nog komen.

We zijn dolgelukkig dat juist hij ons jongetje is. Op naar zijn vierde!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Drie!

  1. Roos says:

    Mooi vloershot van de nieuwe Lego aanwinst! Overduidelijk schot in de roos 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s