Vijf maanden

De afgelopen weken veranderde ons kleine kaboutertje ineens in een dalmatiër. Rode blaasjes in haar gezicht, haar haartjes en over haar hele rompje dreven haar tot wanhoop. Waar we in vijf maanden eigenlijk altijd een blije, kalme, bij vlagen de slappe lach hebbende baby hadden, brachten haar tranen óns nu in tranen. Och, wat was ze zielig. Maar zoals het gelukkig met de meeste kinderziektes gaat, trok ons meisje snel weer bij en herinneren alleen de korstjes op haar bolletje nog aan de pijn en de jeuk. 

Ineens hebben we er ook een tafelgenootje bij. Kleine hapjes peer, banaan of mango gaan erin als koek, de papfles klokt ze in een recordtempo van drie minuten weg. Een dikke boer als toegift. In de box rolt ze van links naar rechts op haar zij, verwoed steunend, eigenlijk pas tevreden als we haar op haar buik leggen, zodat ze goed kan zien wat haar broer en zus uitspoken. 

Er is weinig wat haar in tranen brengt, alleen de hal op school inlopen vindt ze echt verschrikkelijk. Als we de muur van lawaai tegenkomen huilt ze dikke tranen en trekt een grote pruillip. De creche is maar wat interessant. Slapen ging er meteen goed, en ze kijkt graag naar de andere kindjes. Haar twee juffen zijn dol op onze kleine lachebek. Terug in de bakfiets blijft ze contact zoeken: ze knijpt eerst haar oogjes samen voor ze lacht. Soms ligt ze al te dutten nog voor we de Tosaristraat zijn overgestoken. 

Vijf maanden alweer… Het wiegje gaat er deze week uit, een nieuwe bewoner dient zich aan. Bovendien ben ik bang dat ze er binnenkort overheen rolt. Haar broer vroeg laatst of er nog een baby kwam. Helaas, mama’s hart zit vol. Haar grote zus wist wel een oplossing: ‘zet je er toch een stapelbed in?’ 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s